Robitussin Gebruik van verkoudheid en griep, bijwerkingen en waarschuwingen (2024)

Robitussin Koude hoest en griep

Generieke naam: paracetamol, dextromethorfan, guaifenesine en pseudo-efedrine [a-SEET-a-MIN-oh-fen, DEX-troe-me-THOR-fan, gwye-FEN-e-sin, SOO-doe-ee-FED-rin]

Merknamen: Duraflu, Robitussin Koude hoest en griep, Theraflu Max-D Ernstige verkoudheid en griep
Geneesmiddelklasse: combinaties van de bovenste luchtwegen

De merknaam Robitussin Cold Cough and Flu is niet meer leverbaar in de VS. Als generieke versies van dit product zijn goedgekeurd door de FDA, kunnen er generieke equivalenten beschikbaar zijn.

Wat is Robitussin Koude hoest en griep?

Acetaminophen is een pijnstiller en koortsverlager.

Dextromethorfan is een hoestonderdrukker. Het beïnvloedt de signalen in de hersenen die de hoestreflex veroorzaken.

Guaifenesine is een slijmoplossend middel. Het helpt congestie in uw borst en keel los te maken, waardoor het gemakkelijker wordt om door uw mond te hoesten.

Pseudo-efedrine is een decongestivum dat de bloedvaten in de neusholtes doet krimpen. Verwijde bloedvaten kunnen verstopte neus veroorzaken.

Robitussin Koude hoest en griep is een combinatiegeneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van hoofdpijn, koorts, pijn in het lichaam, hoesten, verstopte borst, verstopte neus en sinuscongestie veroorzaakt door allergieën, verkoudheid of griep.

Robitussin Koude hoest en griep behandelen geen hoest die wordt veroorzaakt door roken, astma of emfyseem.

Robitussin Koude hoest en griep kunnen ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatiehandleiding worden vermeld.

Waarschuwingen

Gebruik niet meer van dit medicijn dan wordt aanbevolen. Een overdosis paracetamol kan uw lever beschadigen of de dood veroorzaken. Bel onmiddellijk uw arts als u misselijkheid, pijn in uw bovenbuik, jeuk, verlies van eetlust, donkere urine, kleikleurige ontlasting of geelzucht (gele verkleuring van uw huid of ogen) heeft.

In zeldzame gevallen kan paracetamol een ernstige huidreactie veroorzaken. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en neem onmiddellijk contact op met uw arts als u een rode huid of uitslag heeft die zich uitbreidt en blaarvorming en vervelling veroorzaakt.

Acetaminophen zit in veel combinatiegeneesmiddelen. Door bepaalde producten samen te nemen, kunt u te veel paracetamol krijgen, wat kan leiden tot een fatale overdosis. Controleer het etiket om te zien of een geneesmiddel paracetamol of APAP bevat.

Voordat u dit geneesmiddel inneemt

U mag dit medicijn niet gebruiken als u allergisch bent voor paracetamol, dextromethorfan, guaifenesine of pseudo-efedrine.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u de afgelopen 14 dagen een MAO-remmer heeft gebruikt. Er kan een gevaarlijke geneesmiddelinteractie optreden. MAO-remmers omvatten isocarboxazide, linezolid, fenelzine, rasagiline, selegiline en tranylcypromine.

Vraag een arts of apotheker of het veilig voor u is om dit geneesmiddel in te nemen als u andere medische aandoeningen heeft, met name:

  • leverziekte, alcoholisme, of als u meer dan 3 alcoholische dranken per dag drinkt;

  • hoge bloeddruk, hartziekte, coronaire hartziekte of recente hartaanval;

  • suikerziekte;

  • glaucoom;

  • epilepsie of andere epileptische aandoening;

  • vergrote prostaat of plasproblemen;

  • hoesten met slijm of hoesten veroorzaakt door emfyseem of chronische bronchitis;

  • feochromocytoom (een bijniertumor); of

  • overactieve schildklier.

Het is niet bekend of Robitussin koude hoest en griep een ongeboren baby schaadt. Gebruik dit geneesmiddel niet zonder het advies van uw arts als u zwanger bent.

Dit medicijn kan in de moedermelk terechtkomen en kan een zogende baby schaden. Decongestiva kunnen ook de productie van moedermelk vertragen. Gebruik dit geneesmiddel niet zonder het advies van uw arts als u borstvoeding geeft.

Kunstmatig gezoete vloeibare medicijnen kunnen fenylalanine bevatten. Controleer het medicatielabel als u fenylketonurie (PKU) heeft.

Hoe moet ik Robitussin Koude hoest en griep gebruiken?

Gebruik precies zoals aangegeven op het etiket, of zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Dit geneesmiddel wordt meestal slechts voor een korte tijd ingenomen totdat uw symptomen verdwijnen.

Gebruik niet meer van dit medicijn dan wordt aanbevolen. Een overdosis paracetamol kan uw lever beschadigen of de dood veroorzaken.

Geef dit medicijn niet aan een kind jonger dan 4 jaar. Vraag altijd een arts voordat u een kind een medicijn tegen hoest of verkoudheid geeft. De dood kan optreden door verkeerd gebruik van hoest- of verkoudheidsmedicijnen bij zeer jonge kinderen.

Los een pakje van het poeder op in ten minste 4 ons water. Roer dit mengsel en drink alles meteen op.

Niet langer dan 7 dagen achter elkaar innemen. Stop met het innemen van het geneesmiddel en neem contact op met uw arts als u na 3 dagen gebruik nog steeds koorts heeft, na 7 dagen (of 5 dagen als u een kind behandelt) nog steeds pijn heeft, als uw symptomen erger worden of als u huiduitslag heeft , aanhoudende hoofdpijn of roodheid of zwelling.

Als u een operatie of medische tests moet ondergaan, vertel het dan van tevoren aan de chirurg of arts als u dit geneesmiddel in de afgelopen dagen heeft ingenomen.

Bewaren bij kamertemperatuur, uit de buurt van vocht en warmte. Laat vloeibare medicijnen niet bevriezen.

Wat gebeurt er als ik een dosis mis?

Aangezien Robitussin Koude Hoest en Griep wordt ingenomen wanneer dat nodig is, is het mogelijk dat u zich niet aan een doseringsschema houdt. Als u de medicatie regelmatig inneemt, neem dan de vergeten dosis in zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende geplande dosis. Neem geen extra geneesmiddel om de vergeten dosis in te halen.

Wat gebeurt er als ik een overdosis heb?

Zoek medische noodhulp of bel de Poison Help-lijn op 1-800-222-1222. Een overdosis paracetamol kan dodelijk zijn.

De eerste tekenen van een overdosis paracetamol zijn verlies van eetlust, misselijkheid, braken, maagpijn, zweten en verwarring of zwakte. Latere symptomen kunnen zijn: pijn in uw bovenbuik, donkere urine en gele verkleuring van uw huid of het wit van uw ogen.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Robitussin Koude hoest en griep?

Vraag een arts of apotheker voordat u andere medicijnen tegen verkoudheid, allergie, pijn of slaap gebruikt. Acetaminophen (soms afgekort als APAP) zit in veel combinatiegeneesmiddelen. Door bepaalde producten samen te nemen, kunt u te veel paracetamol krijgen, wat kan leiden tot een fatale overdosis. Controleer het etiket om te zien of een geneesmiddel paracetamol of APAP bevat.

Vermijd het drinken van alcohol. Het kan uw risico op leverbeschadiging verhogen terwijl u paracetamol gebruikt.

Dit medicijn kan uw denken of reacties beïnvloeden. Wees voorzichtig als u autorijdt of iets doet waarvoor u alert moet zijn.

Bijwerkingen van Robitussin Koude hoest en griep

Zoek medische noodhulp als u een van deze tekenen van een allergische reactie heeft: netelroos; moeite met ademhalen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

In zeldzame gevallen kan paracetamol een ernstige huidreactie veroorzaken die fataal kan zijn. Dit kan zelfs gebeuren als u in het verleden paracetamol heeft gebruikt en geen reactie heeft gehad. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en neem onmiddellijk contact op met uw arts als u een rode huid of uitslag heeft die zich uitbreidt en blaarvorming en vervelling veroorzaakt. Als u dit type reactie heeft, mag u nooit meer een geneesmiddel gebruiken dat paracetamol bevat.

Dit geneesmiddel kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en bel onmiddellijk uw arts als u:

  • pijn op de borst;

  • snelle, langzame of ongelijke hartslag;

  • ernstige duizeligheid, het gevoel alsof u flauwvalt;

  • stemmingswisselingen, verwardheid, hallucinaties, tremor, toevallen (convulsies);

  • koorts;

  • weinig of niet plassen;

  • misselijkheid, pijn in uw bovenbuik, jeuk, verlies van eetlust, donkere urine, kleikleurige ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van uw huid of ogen); of

  • gevaarlijk hoge bloeddruk (ernstige hoofdpijn, wazig zien, zoemen in uw oren, angst, pijn op de borst, onregelmatige hartslag, toevallen).

Vaak voorkomende bijwerkingen van Robitussin Koude hoest en griep kunnen zijn:

  • duizeligheid, zwakte;

  • lichte hoofdpijn;

  • milde misselijkheid, diarree, maagklachten;

  • droge mond, neus of keel;

  • zich nerveus, rusteloos, prikkelbaar of angstig voelen; of

  • slaapproblemen (slapeloosheid).

Dit is geen volledige lijst van bijwerkingen en er kunnen andere optreden. Bel uw arts voor medisch advies over bijwerkingen. U kunt bijwerkingen melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

Welke andere geneesmiddelen hebben invloed op Robitussin Koude hoest en griep?

Andere geneesmiddelen kunnen een wisselwerking hebben met Robitussin Koude hoest en griep, waaronder geneesmiddelen op recept en medicijnen zonder recept, vitamines en kruidenproducten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu gebruikt en alle geneesmiddelen die u begint of stopt met gebruiken.

Verdere informatie

Denk eraan, bewaar deze en alle andere geneesmiddelen buiten het bereik van kinderen, deel uw geneesmiddelen nooit met anderen en gebruik dit geneesmiddel alleen voor de voorgeschreven indicatie.

Raadpleeg altijd uw zorgverlener om er zeker van te zijn dat de informatie op deze pagina van toepassing is op uw persoonlijke omstandigheden.

Robitussin Gebruik van verkoudheid en griep, bijwerkingen en waarschuwingen (2024)

References

Top Articles
Explore Small Dog & Puppy Breeds | Petfinder
Nahost-Krisengipfel: Verhandeln gegen den Flächenbrand – darum geht es heute in Katar
Hometown Pizza Sheridan Menu
Live Basketball Scores Flashscore
Unblocked Games Premium Worlds Hardest Game
Ghosted Imdb Parents Guide
Wisconsin Women's Volleyball Team Leaked Pictures
Ymca Sammamish Class Schedule
The Ivy Los Angeles Dress Code
A Complete Guide To Major Scales
Bluegabe Girlfriend
Tanger Outlets Sevierville Directory Map
Back to basics: Understanding the carburetor and fixing it yourself - Hagerty Media
Corporate Homepage | Publix Super Markets
Elle Daily Horoscope Virgo
Full Range 10 Bar Selection Box
Craigslist Greenville Craigslist
Erin Kate Dolan Twitter
Calmspirits Clapper
Premier Reward Token Rs3
Colorado mayor, police respond to Trump's claims that Venezuelan gang is 'taking over'
Webcentral Cuny
Craigslist Free Stuff Merced Ca
Northeastern Nupath
Nhl Tankathon Mock Draft
Walgreens Alma School And Dynamite
Scout Shop Massapequa
Hdmovie2 Sbs
Riversweeps Admin Login
Cb2 South Coast Plaza
What is Software Defined Networking (SDN)? - GeeksforGeeks
Swgoh Boba Fett Counter
Pnc Bank Routing Number Cincinnati
Babbychula
How to Watch the X Trilogy Starring Mia Goth in Chronological Order
School Tool / School Tool Parent Portal
Vivek Flowers Chantilly
Ticket To Paradise Showtimes Near Marshall 6 Theatre
Tryst Houston Tx
More News, Rumors and Opinions Tuesday PM 7-9-2024 — Dinar Recaps
Rocky Bfb Asset
Lucifer Morningstar Wiki
Sofia Franklyn Leaks
Woody Folsom Overflow Inventory
John M. Oakey & Son Funeral Home And Crematory Obituaries
Squalicum Family Medicine
John Wick: Kapitel 4 (2023)
Best Restaurant In Glendale Az
Barber Gym Quantico Hours
Tamilyogi Cc
Dumb Money Showtimes Near Regal Stonecrest At Piper Glen
Haunted Mansion Showtimes Near The Grand 14 - Ambassador
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 5932

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.